Prognoza medie durata rauri în intervalul 15.07.2020 ora 07.00 – 21.07.2020 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general în scădere. 
Începând din a doua zi a intervalului de prognoză sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și creșteri de niveluri și debite pe unele râuri din vestul, nordul, centrul țării și zonele de deal și munte ca urmare a precipitațiilor prevăzute, în special sub  formă de aversă şi cu caracter torențial.
Pe râul Prut nivelurile se vor menţine peste COTELE DE APĂRARE, pe sectorul aval Drânceni, ca urmare a tranzitării în regim controlat prin Acumularea Stânca Costeşti a viiturilor formate în amonte de intrarea în ţară.

Back

Prognoza medie durata rauri în intervalul 24.05.2020 ora 07.00 – 30.05.2020 ora 07.00

 
În prima jumătate a intervalului de prognoză, debitele vor fi în creştere pe râurile din vestul, nordul, centrul ţării şi pe cele din zonele montane, ca urmare a precipitaţiilor, sub formă de aversă, prognozate şi propagării şi relativ staţionare pe celelalte râuri.
În partea a doua a intervalului de prognoză, debitele vor fi în creştere datorită precipitaţiilor prognozate şi propagării pe râurile din jumătatea de est a ţării şi doar prin propagare pe cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari din nordul şi vestul ţării.
Pe celelalte râuri, debitele vor fi în scădere uşoară.
Sunt posibile creşteri de niveluri şi debite ca urmare a precipitaţiilor, sub forma de aversă, prognozate, pe râurile din zonele de deal şi munte din vestul ţării.


News News

Announcements Announcements