Înapoi

AVERTIZARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 1 DIN 21.05.2019

Sursa: Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor,  Bucureşti

Ziua/luna/anul: 21.05.2019

Ora: 08:10

Numărul mesajului: 1

Către:

Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Someș-Tisa, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Sălaj și Satu Mare.

 

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depășiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE

 

Bazine afectate:

Râurile mici din bazinele hidrografice: Crasna – afluenții aferenți sectorului amonte S.H. Craidorolț

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 21.05.2019 ora 08:20 – 21.05.2019 ora 16:00

 

COD PORTOCALIU

           Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitațiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE  pe râurile mici din bazinele hidrografice: Crasna – afluenții aferenți sectorului amonte S.H. Craidorolț, județele Sălaj și Satu Mare.

 

               In funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea  evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră".

Intocmit,

Andreea MIHALCEA

 

Aprobat,

Director  C.N.P.H.

Dr. Marius Mătreaţă