Caracterizarea starii raurilor în intervalul 28.09.2022 ora 07.00 – 29.09.2022 ora 07.00

Debitele au fost în creştere, ca urmare a precipitațiilor căzute în interval şi propagării pe râurile din bazinul hidrografic al Moraviței, cursul mijlociu și inferior al Someșului și cursurile inferioare ale Crasnei, Barcăului, Crișurilor, Mureșului, Begăi, Timișului și Bârzavei.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Caraș, Nera, Cerna, Jiu, bazinele superioare ale Someșului, Argeșului, Ialomiței, bazinele superioare și mijlocii ale Crasnei, Barcăului, Crișurilor, Mureșului, Begăi, Timișului, Bârzavei și cursul superior al Prutului, debitele au fost în scădere, iar pe celelalte râuri au fost relativ staționare.
Debitele se situează în general la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienți moduli cuprinși între 30-90% din normalele lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișuri, Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraş, Nera, Jiu, bazinul superior și inferior al Oltului, bazinul mijlociu și infeior al Argeșului, cursurile superioare ale Sucevei, Moldovei, cursul superior și mijlociu al Bistriței, unii afluenți din bazinul superior al Ialomiței și mai mici (sub 30% din mediile multianuale lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Tazlău, Rm. Sărat, Bârlad şi Jijia.
Se situează peste COTA DE ATENȚIE râul Moravița la stația hidrometrică Moravița (250+32) – jud. TM.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 01.08.2022 ora 07.00 – 02.08.2022 ora 07.00

Debitele au fost în scădere, exceptând Sitna (afluent al Jijiei), cursul superior al Trotușului și afluenții săi Tazlău și Asău, unde au fost în creștere datorită precipitațiilor sub formă de aversă căzute în interval și propagării, iar pe cursul superior al Prutului, cursurile mijlocii și inferioare ale Siretului, Sucevei, Moldovei, Buzăului și pe cursurile inferioare ale Târnavelor, Crișului Negru, Crișului Alb și Ialomiței, creșterile s-au datorat numai propagării.
Pe râurile din bazinele hidrografice Vedea, Argeș, Bârlad și afluenții Prutului, debitele au fost în general staționare.
Ușoare creșteri de debite datorită precipitațiilor sub formă de aversă, s-au mai produs și pe unele râuri mici din nord – estul țării.
Debitele medii zilnice se situează în general la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 30-80%, mai mari (peste 100%) în bazinele Ialomiței, Buzăului, Putnei şi pe râurile din Dobrogea şi mai mici (sub 30%) pe cursul superior al Siretului, pe râurile din bazinele hidrografice: Amaradia, Olteț, Bârlad şi Jijia.
A fost în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 43 din 01.08.2022, până la ora 24:00.
Se situează la COTA DE ATENȚIE râul Casimcea la stația hidrometrică Cheia (150)-jud. TL, în scădere.