Caracterizarea starii raurilor în intervalul 26.11.2022 ora 07.00 – 27.11.2022 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinul Vedea, bazinele inferioare ale Argeșului și Ialomiței, afluenții Oltului inferior și pe cele din Dobrogea unde au fost staționare, cursul superior și mijlociu al Sucevei, cursul superior al Prutului și cursul mijlociu al Siretului, unde au fost în creștere datorită propagării.
Debitele se situează în general la valori în jurul și peste normalele lunare multianuale, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Cerna, Vedea, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Tazlău, Bârlad, bazinele inferioare ale Jiului, Oltului, Argeșului, bazinele mijlocii și inferioare ale Ialomiței și  Prutului și pe cele din Dobrogea, unde se situeaza la valori cuprinse între 30-80%.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 03.09.2022 ora 07.00 – 04.09.2022 ora 07.00

Debitele au fost în creştere datorită precipitațiilor, căzute în interval şi propagării pe Rm. Sărat, Putna, pe cursurile mijlocii si inferioare ale Someşului, Mureşului, Jiului, Oltețului, Oltului, Trotuşului, Siretului, cursurile inferioare ale Crişului Negru, Crişului Alb, Timişului şi Motrului şi pe râurile din Dobrogea.
Pe râurile din bazinele Prut şi Bârlad debitele au fost relativ staționare, iar pe celelalte râuri au fost în general în scădere. 
Scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, creșteri semnificative de niveluri și debite cu efecte de inundații locale, s-au înregistrat pe unele râuri din sud – estul țării, datorită precipitațiilor, importante cantitativ, cu caracter torențial căzute în interval și propagării.
Debitele se situează la valori în jurul și peste normalele lunare, exceptând râurile din bazinele Vedea şi Neajlov, cursurile Siretului şi Buzăului, cursul inferior al Ialomiței şi râurile din Dobrogea unde se situează la valori cuprinse între 30 – 80% din normalele lunare și mai mici (sub 30% din mediile multianuale lunare) pe râurile din bazinul Bârlad si pe afluenții Prutului.
Se situează peste COTA DE ATENȚIE râul Moravița la stația hidrometrică Moravița (250+21) – jud. TM
În interval s-au situat peste COTELE DE ATENȚIE râurile la stațiile hidrometrice Jiu – Răcari (330+40) – jud. DJ și Râul Doamnei – Bahna  Rusului (170+2) – jud. AG. 
În interval a fost emisă o ATENȚIONARE HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate.
Este în vigoare AVERTIZAREA Hidrologică Nr. 61 din 03.09.2022.