Caracterizarea starii raurilor în intervalul 26.11.2022 ora 07.00 – 27.11.2022 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinul Vedea, bazinele inferioare ale Argeșului și Ialomiței, afluenții Oltului inferior și pe cele din Dobrogea unde au fost staționare, cursul superior și mijlociu al Sucevei, cursul superior al Prutului și cursul mijlociu al Siretului, unde au fost în creștere datorită propagării.
Debitele se situează în general la valori în jurul și peste normalele lunare multianuale, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Cerna, Vedea, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Tazlău, Bârlad, bazinele inferioare ale Jiului, Oltului, Argeșului, bazinele mijlocii și inferioare ale Ialomiței și  Prutului și pe cele din Dobrogea, unde se situeaza la valori cuprinse între 30-80%.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 04.09.2022 ora 07.00 – 05.09.2022 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând cursurile inferioare ale Someșului, Crișului Alb, Târnavei Mari, Argeșului și Ialomiței, cursurile mijlocii și inferioare ale Mureșului, Oltului, Siretului și cursul superior al Prutului, unde au fost în creștere prin propagare.
Pe râurile din bazinul Bârladului, pe cursul mijlociu și inferior al Prutului, pe afluenții săi și pe râurile din Dobrogea, debitele au fost relativ staționare.
Debitele se situează la valori în jurul și peste normalele lunare, exceptând râurile din bazinele Vișeu, Iza, Tur, Crasna, Barcău, Caraș, Nera, Cerna, Vedea, Neajlov, cursurile Siretului, Buzăului, Rm. Sărat, Prutului, cursul inferior al Ialomiței, afluenții Mureșului inferior şi râurile din Dobrogea, unde se situează la valori cuprinse între 30 – 80% din normalele lunare și mai mici (sub 30% din mediile multianuale lunare) pe râurile din bazinul Bârladului și pe afluenții Prutului.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.