Caracterizarea starii raurilor în intervalul 24.10.2020 ora 07.00 – 25.10.2020 ora 07.00

Debitele au fost relativ staţionare, exceptând cursul Someșului, Timișului, cursul mijlociu și inferior al Mureșului și cursul inferior al Jiului, unde au fost în scădere. 
Creșteri mici și izolate s-au produs ca urmare a precipitațiilor căzute în interval în bazinele superioare ale Sucevei, Bistriței, Trotușului, Putnei și Buzăului.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile lunare multianuale, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Bârzava, Caraș, Jiu, cursurile superioare ale Ialomiței și Trotușului și pe cursul mijlociu și inferior al Siretului şi mai mici (sub 30% din aceste valori) în bazinul hidrografic: Bega Veche, Bârlad, Tazlău și Râmnicu Sărat.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.

Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 05.09.2020 ora 07.00 – 06.09.2020 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Tur, Crasna, Bega, Bârzava, Moravița, Caraș, Jiu, Vedea, Bârlad, afluenții Prutului, afluenții Oltului inferior și cele din Dobrogea unde au fost staționare, iar pe cursurile inferioare ale Someșului, Jiului, Ialomiței și Buzăului, debitele au fost în creștere datorită propagării.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-80% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul normalelor lunare) pe râurile din bazinele hidrografice Jiu, Ialomița, bazinele superioare și mijlocii ale Oltului și Trotușului, cursul inferior al Vedei şi mai mici (sub 30%) pe râurile din bazinul hidrografic Bârlad şi pe afluenţii Prutului.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri