Caracterizarea starii raurilor în intervalul 26.11.2022 ora 07.00 – 27.11.2022 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinul Vedea, bazinele inferioare ale Argeșului și Ialomiței, afluenții Oltului inferior și pe cele din Dobrogea unde au fost staționare, cursul superior și mijlociu al Sucevei, cursul superior al Prutului și cursul mijlociu al Siretului, unde au fost în creștere datorită propagării.
Debitele se situează în general la valori în jurul și peste normalele lunare multianuale, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Cerna, Vedea, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Tazlău, Bârlad, bazinele inferioare ale Jiului, Oltului, Argeșului, bazinele mijlocii și inferioare ale Ialomiței și  Prutului și pe cele din Dobrogea, unde se situeaza la valori cuprinse între 30-80%.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 05.09.2022 ora 07.00 – 06.09.2022 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând cursul mijlociu și inferior al Siretului, cursul inferior al Mureșului (sector Brănișca – Nădlac) și cursul superior al Prutului, unde au fost în creștere prin propagare și râurile din bazinul hidrografic al Bârladului, bazinele superioare ale Bârzavei, Carașului, Nerei, bazinele inferioare ale Argeșului, Ialomiței, pe cursul mijlociu și inferior al Prutului și râurile din Dobrogea, unde au fost relativ staționare.
Debitele se situează la valori în jurul și peste normalele lunare, exceptând râurile din bazinele Vișeu, Iza, Tur, Crasna, Barcău, Bega, Timiș, Caraș, Nera, Cerna, Vedea, Neajlov, bazinul superior și mijlociu al Someșului, cursurile Siretului, Buzăului, Rm. Sărat, Putnei, Prutului, cursul inferior al Ialomiței, afluenții Mureșului inferior şi râurile din Dobrogea, unde se situează la valori cuprinse între 30 – 80% din normalele lunare și mai mici (sub 30% din mediile multianuale lunare) pe râurile din bazinul Bârladului și pe afluenții Prutului.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.