Caracterizarea starii raurilor în intervalul 30.11.2020 ora 07.00 – 01.12.2020 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinul Neajlovului, Ialomiţei, cursul inferior al Buzăului şi cele din Dobrogea, unde au fost în creştere ca efect al precipitaţiilor căzute în interval şi propagării.
Pe cursul Jiului şi pe cursul mijlociu şi inferior al Timişului, debitele au fost în scădere uşoară.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi, pod de gheaţă) au fost în extindere şi intensificare, făcându-şi apariţia şi pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Moraviţa, pe cursurile superioare ale râurilor: Bega Veche, Nera, Trotuş.
Curge năboi pe râurile la staţiile hidrometrice: Someșul Mare – Nepos, Bistriţa – Bistriţa,  Mureș pe sectorul Toplița – Stânceni şi la Glodeni, Iara – Valea Ierii, Bistriţa pe sectorul Cârlibaba – Dorna Arini şi la Frumosu, Cârlibaba – Cârlibaba, Dorna – Dorna Cândreni şi Neagra – Gura Negrii. 
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinul Cibinului, pe cursul inferior al Begăi, cursul mijlociu și inferior al Siretului și pe unele râuri din Dobrogea și mai mici (sub 30% din normalele lunare) în bazinele hidrografice: Vaser, Iza, Mara, Bistrița, Lăpuș, Crasna, Crişul Negru, Crişul Alb, Barcău, Bega Veche, Moraviţa, Nera, Cerna, Rm. Sărat, Milcov, Tazlău, Bârlad, cursul inferior al Bistriței şi pe unii afluenţi ai Jiului, Argeşului superior şi ai Oltului mijlociu și inferior.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 08.10.2020 ora 07.00 – 09.10.2020 ora 07.00

 
Debitele au fost în general în creștere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someșul Mare, Crasna, bazinul superior și mijlociu al Someșului și bazinul superior al Mureșului, unde au fost în scădere. Pe râurile din bazinul Vedei, bazinele mijlocii și inferioare al Jiului, Argeșului, Ialomiței, bazinul inferior al Oltului și pe râurile din Dobrogea debitele au fost relativ staţionare.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile lunare multianuale, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Tur, Someșul Mare, Someș, Barcău, Crișuri, Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Prahova, Siret, Prut,  bazinele superioare ale Jiului, Argeșului, Ialomiței și bazinul superior și mijlociu al Oltului.
Se situează la COTA DE ATENŢIE râul Ciclova la staţia hidrometrică Vrăniuț (150)-jud. CS și în interval s-a situat peste COTA DE ATENŢIE râul Tecucel la staţia hidrometrică Tecuci (360+30)-jud. GL.
Este în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 60, din 08.10.2020. 
În interval au fost emise două ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.


Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri