Caracterizarea starii raurilor în intervalul 27.11.2021 ora 07.00 – 28.11.2021 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crișuri, Caraș, Nera, Cerna şi bazinul superior al Jiului, unde au fost în ușoară creștere datorită precipitațiilor lichide căzute în interval, cedării apei din stratul de zăpadă din zonele montane aferente și propagării. 
Pe râurile din bazinul Ialomiței şi pe cursul superior al Putului debitele au fost în scădere.
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 30-70% și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Bega Veche, Timiș, Moravița, Nera, Cerna, Lotru, Jiu mijlociu și inferior şi pe unii afluenți ai Vişeului, Izei, Crişurilor, Oltului inferior şi  Argeșului.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi) s-au menținut fără modificări importante, fiind prezente în bazinul superior al Bistriței (afluent al Siretului) și izolat în bazinul Someșului. 
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 10.10.2020 ora 07.00 – 11.10.2020 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând bazinul Vedea, bazinul mijlociu și inferior al Argeșului și pe cele din Dobrogea unde au fost staționare, cursul superior al Prutului și cursurile inferioare ale Jiului, Buzăului și Jijiei unde au fost în creștere datorită propagării. 
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile lunare multianuale, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Tur, Crișuri, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera, Motru, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Trotuș, Moldova, Suceava, Jijia, Bașeu, bazinul superior și mijlociu al Oltului, bazinul mijlociu și inferior al Mureșului (cu excepția Târnavelor) și cursul superior al Prutului.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.