Caracterizarea starii raurilor în intervalul 26.11.2022 ora 07.00 – 27.11.2022 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinul Vedea, bazinele inferioare ale Argeșului și Ialomiței, afluenții Oltului inferior și pe cele din Dobrogea unde au fost staționare, cursul superior și mijlociu al Sucevei, cursul superior al Prutului și cursul mijlociu al Siretului, unde au fost în creștere datorită propagării.
Debitele se situează în general la valori în jurul și peste normalele lunare multianuale, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Cerna, Vedea, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Tazlău, Bârlad, bazinele inferioare ale Jiului, Oltului, Argeșului, bazinele mijlocii și inferioare ale Ialomiței și  Prutului și pe cele din Dobrogea, unde se situeaza la valori cuprinse între 30-80%.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 11.08.2022 ora 07.00 – 12.08.2022 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Bega, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Vedea, Ialomița, bazinul mijlociu și inferior al Jiului, bazinul inferior al Argeșului și râurile din Dobrogea unde au fost relativ staționare.
Pe cursul Oltețului, cursurile inferioare ale Someșului, Oltului, Sucevei, cursul mijlociu al Mureșului și pe cursul superior al Prutului, debitele au fost în creștere prin propagare.
Debitele medii zilnice se situează în general la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 30-80% din normalele lunare, mai mici (sub 30% din mediile multianuale lunare) pe râurile din bazinele: Tur, Barcău, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Amaradia, Suceava, Bârlad, cursurille Tazlăului, Jijiei, cursul superior al Siretului, pe unii afluenţi ai Bistriței, pe unii afluenți din bazinul mijlociu și inferior al Oltului și din bazinul superior al Argeșului.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.