Caracterizarea starii raurilor în intervalul 05.12.2022 ora 07.00 – 06.12.2022 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Someș, Crasna, Barcău, Crișuri și Timiș, unde au fost în scădere.
Creșteri ușoare de niveluri și debite s-au înregistrat pe unele râuri din bazinele hidrografice ale Barcăului, Arieșului și bazinul superior al Crasnei, ca urmare a precipitațiilor căzute în interval și propagării.
Debitele se situează în general la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienți moduli cuprinși între 30-80% din normele lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Suceava, Moldova, bazinul superior și cursul Mureșului, cursul superior al Oltului și unii afluenți din bazinul superior al acestuia, cursurile superioare și mijlocii ale Bistriței, Trotușului, unii afluenți din bazinul mijlociu al Jiului și mai mici (sub 30% din mediile multianuale lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Moravița, Cerna, Vedea, Neajlov, Tazlău, Rm. Sărat, Bârlad, Jijia și unii afluenți din bazinul superior al Argeșului.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 14.09.2022 ora 07.00 – 15.09.2022 ora 07.00


Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice Cerna, Nera, Vedea, Argeș, Ialomița, Buzău, Rm. Sărat, Moldova, Suceava, Bârlad, afluenții Prutului și pe cele din Dobrogea, unde au fost staționare și cursul inferior al Mureșului unde au fost în creștere prin propagare.
Debitele se situează în general la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienți moduli cuprinși între 30-80% din normalele lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Crișul Repede, Crișul Negru, Arieș, Bega, bazinul superior și mijlociu al Bistriței, bazinele superioare ale Vișeului, Izei, Crasnei, Crișului Alb, Mureșului, Târnavei Mari, Jiului, Argeșului și Trotușului și mai mici (sub 30% din mediile multianuale lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Caraș, Nera, Cerna, Bârlad și Jijia, pe cursul superior al Siretului și pe cursul inferior al Bistriței.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.