Caracterizarea starii raurilor în intervalul 26.11.2022 ora 07.00 – 27.11.2022 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinul Vedea, bazinele inferioare ale Argeșului și Ialomiței, afluenții Oltului inferior și pe cele din Dobrogea unde au fost staționare, cursul superior și mijlociu al Sucevei, cursul superior al Prutului și cursul mijlociu al Siretului, unde au fost în creștere datorită propagării.
Debitele se situează în general la valori în jurul și peste normalele lunare multianuale, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Cerna, Vedea, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Tazlău, Bârlad, bazinele inferioare ale Jiului, Oltului, Argeșului, bazinele mijlocii și inferioare ale Ialomiței și  Prutului și pe cele din Dobrogea, unde se situeaza la valori cuprinse între 30-80%.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 15.08.2022 ora 07.00 – 16.08.2022 ora 07.00

 
Debitele au fost relativ staţionare, exceptând cursurile superioare ale râurilor: Vişeu, Iza, Crişul Negru, Crişul Alb, Olt, cursul superior şi mijlociu al Jiului şi râurile din Dobrogea unde au fost în creştere datorită precipitațiilor căzute în interval şi propagării, iar pe cursul inferior al Turului şi pe cursurile mijlocii şi inferioare ale Siretului şi ai afluenţilor săi debitele au fost în creştere numai prin propagare.
Se situează peste COTA DE ATENȚIE râul Topolog la stația hidrometrică Saraiu (300+45)-jud. CT.
Debitele se situează în general la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 30-80% din normalele lunare, mai mici (sub 30% din mediile multianuale lunare) pe: Barcău, Bârzava, Moravița, Amaradia, Tazlău, Rm. Sărat, Jijia, pe cursurile superioare ale Siretului, Bârladului şi Prutului şi pe unii afluenți din bazinul mijlociu și inferior al Oltului și din bazinul superior al Argeșului.
În interval au fost emise o AVERTIZARE HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate şi cinci ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
Este în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 47 din 15.08.2022.