Caracterizarea starii raurilor în intervalul 26.11.2022 ora 07.00 – 27.11.2022 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinul Vedea, bazinele inferioare ale Argeșului și Ialomiței, afluenții Oltului inferior și pe cele din Dobrogea unde au fost staționare, cursul superior și mijlociu al Sucevei, cursul superior al Prutului și cursul mijlociu al Siretului, unde au fost în creștere datorită propagării.
Debitele se situează în general la valori în jurul și peste normalele lunare multianuale, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Cerna, Vedea, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Tazlău, Bârlad, bazinele inferioare ale Jiului, Oltului, Argeșului, bazinele mijlocii și inferioare ale Ialomiței și  Prutului și pe cele din Dobrogea, unde se situeaza la valori cuprinse între 30-80%.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 15.09.2022 ora 07.00 – 16.09.2022 ora 07.00


Debitele au fost în creştere ca urmare a precipitațiilor căzute în interval şi propagării, pe râurile din bazinele: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişuri, Arieş şi bazinele superioare ale Sucevei, Moldovei şi Prutului.
Pe râurile din bazinul Mureşului (exceptând Arieşul) şi bazinul superior al Oltului, debitele au fost în scădere, iar pe celelalte au fost relativ staționare.
Scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie şi creşteri importante de debite şi niveluri datorită precipitațiilor torențiale, sub formă de aversă, însemnate cantitativ căzute în interval s-au produs pe unele râuri din bazinele superioare ale Someşului, Sucevei şi Bistriței.
Debitele se situează în general la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienți moduli cuprinși între 30-80% din normalele lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crișul Repede, Mureş, bazinul superior și mijlociu al  Bistriței, Jiului, Argeșului  și Trotușului și mai mici (sub 30% din mediile multianuale lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Caraș, Nera, Cerna, Bârlad și Jijia, pe cursul superior al Siretului și pe cursul inferior al Bistriței.
În interval au fost emise trei ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
Este în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 66 din 15.09.2022, începând cu data de 15.09.2022 ora 16:00.

Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.