Caracterizarea starii raurilor în intervalul 26.11.2022 ora 07.00 – 27.11.2022 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinul Vedea, bazinele inferioare ale Argeșului și Ialomiței, afluenții Oltului inferior și pe cele din Dobrogea unde au fost staționare, cursul superior și mijlociu al Sucevei, cursul superior al Prutului și cursul mijlociu al Siretului, unde au fost în creștere datorită propagării.
Debitele se situează în general la valori în jurul și peste normalele lunare multianuale, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Cerna, Vedea, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Tazlău, Bârlad, bazinele inferioare ale Jiului, Oltului, Argeșului, bazinele mijlocii și inferioare ale Ialomiței și  Prutului și pe cele din Dobrogea, unde se situeaza la valori cuprinse între 30-80%.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 16.08.2022 ora 07.00 – 17.08.2022 ora 07.00

Debitele au fost în creştere ca urmare a precipitațiilor, sub formă de aversă, căzute în interval şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Barcău, Crişul Repede, Suceava, Moldova, bazinele superioare şi mijlocii ale Bistriței, Jijiei, Bârladului, pe cursul mijlociu al Mureşului, pe cursurile superioare ale Târnavelor, Siretului şi Prutului, pe cursurile inferioare ale Crişului Negru, Crişului Alb şi pe unii afluenți ai Oltului mijlociu (Cibin, Govora, Bistriţa, Luncavăţ).
Pe celelalte râuri debitele au fost relativ staționare, exceptând bazinele superioare şi mijlocii ale Crişului Negru, Crişul Alb şi Jiului, unde au fost în scădere.
Debitele se situează în general la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 30-80% din normalele lunare, mai mari (peste mediile multianuale lunare) în bazinul Someşului Mare, pe cursurile superioare ale râurilor: Tur, Lăpuş, Moldova şi pe cursul mijlociu al Bârladului şi mai mici (sub 30% din mediile multianuale lunare) pe: Bârzava, Moravița, Nera, Cerna, Rm. Sărat, pe cursul superior al Prutului şi pe unii afluenți ai Bârladului şi Jijiei.
Este în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 48 din 16.08.2022.
În interval au fost emise o AVERTIZARE HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate, respectiv patru ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.