Caracterizarea starii raurilor în intervalul 26.11.2022 ora 07.00 – 27.11.2022 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinul Vedea, bazinele inferioare ale Argeșului și Ialomiței, afluenții Oltului inferior și pe cele din Dobrogea unde au fost staționare, cursul superior și mijlociu al Sucevei, cursul superior al Prutului și cursul mijlociu al Siretului, unde au fost în creștere datorită propagării.
Debitele se situează în general la valori în jurul și peste normalele lunare multianuale, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Cerna, Vedea, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Tazlău, Bârlad, bazinele inferioare ale Jiului, Oltului, Argeșului, bazinele mijlocii și inferioare ale Ialomiței și  Prutului și pe cele din Dobrogea, unde se situeaza la valori cuprinse între 30-80%.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 16.09.2022 ora 07.00 – 17.09.2022 ora 07.00

 
Debitele au fost în creştere, ca urmare a precipitațiilor căzute în interval şi propagării, pe râurile din bazinele hidrografice: Crișul Negru, Crișul Alb, Bega, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, bazinul mijlociu și inferior al Someșului, bazinele superioare ale Mureșului, Timișului, Jiului și pe afluenții din bazinul mijlociu al acestuia, cursurile inferioare ale Izei, Turului, Crasnei, Barcăului și cursurile mijlocii ale Moldovei și Sucevei.
Pe râurile din bazinul hidrografic al Crișului Repede, bazinele superioare și mijlocii ale Vișeului, Izei, Turului, Crasnei, Barcăului, bazinele superioare ale Someșului, Bistriței, Moldova, Suceava, bazinul mijlociu și inferior al Mureșului, cursul mijlociu și inferior al Timișului și cursul superior al Prutului, debitele au fost în scădere, iar pe celelalte au fost relativ staționare.
Scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu formare de viituri rapide cu efecte de inundații locale și cresteri mai importante de niveluri și debite s-au produs pe unele râuri mici din sud-vestul țării datorită precipitațiilor torențiale, mai însemnate cantitativ, căzute în interval.
Debitele se situează în general la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienți moduli cuprinși între 30-80% din normalele lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Crișuri, Mureş, Bega, Bârzava, Moravița, Caraș, bazinele superioare ale Jiului, Argeșului, bazinul superior și mijlociu al Bistriței și cursul superior al Trotușului și mai mici (sub 30% din mediile multianuale lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Bârladului și Jijiei, cursurile inferioare ale Timișului, Bistriței și pe cursul superior al Siretului.
În interval a fost emisă o AVERTIZARE HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate şi o ATENȚIONARE HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate.
Este în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 67 din 16.09.2022.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.