Caracterizarea starii raurilor în intervalul 27.10.2020 ora 07.00 – 28.10.2020 ora 07.00

Debitele au fost în scădere pe râurile din bazinele: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişuri, Mureş, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Ialomiţa (exceptând cursul inferior), bazinele superioare ale Jiului şi Argeşului şi cele din Dobrogea, iar pe celelalte râuri au fost în general staţionare.
Pe cursul inferior al Ialomiţei şi pe cursul superior al Prutului debitele au fost în creştere prin propagare.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile lunare multianuale, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Crişul Negru, Crişul Alb, Bârzava, Caraș, Ialomița, pe cele din Dobrogea, cursul superior al Trotușului și cursul mijlociu și inferior al Siretului şi mai mici (sub 30% din aceste valori) în bazinele hidrografice: Bârlad, Tazlău și Râmnicu Sărat.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 17.08.2020 ora 07.00 – 18.08.2020 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinul hidrografic al Sucevei, cursurile inferior ale râurilor: Tur, Someş, Crișul Alb şi Mureş, cursul mijlociu și inferior al Someșului Mic și cursul superior al Prutului (amonte staţia hidrometrică Rădăuți Prut), unde au fost în creștere ca urmare a precipitațiilor căzute în interval și propagării.
Pe râurile din bazinele hidrografice Someșul Mare, Lăpuș, Arieș, Cibin, bazinul superior și mijlociu al Turului, Crișului Alb, Mureșului, cursul superior al Someșului Mic, pe afluenții Jiului (Jaleș, Bistrița, Gilort, Motru, Amaradia), pe unii afluenți ai Oltului inferior (Topolog, Luncavăț, Bistrița, Olănești) și pe cursul Prutului (aval de s.h. Oroftiana), debitele au fost în scădere ușoară.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Tur, Crișul Alb, Crișul Negru, Arieş, Nera, Cibin, pe cursul superior al Someșului, pe cursul mijlociu şi inferior al Timișului, Jiului și pe cursurile inferioare ale Begăi și Bârzavei,  și mai mici (10-30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele: Iza, Ialomița, Bârlad, Rm. Sărat, Jijia și din bazinul superior și mijlociu al Oltului.
În interval a fost emise trei ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri