Caracterizarea starii raurilor în intervalul 26.11.2022 ora 07.00 – 27.11.2022 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinul Vedea, bazinele inferioare ale Argeșului și Ialomiței, afluenții Oltului inferior și pe cele din Dobrogea unde au fost staționare, cursul superior și mijlociu al Sucevei, cursul superior al Prutului și cursul mijlociu al Siretului, unde au fost în creștere datorită propagării.
Debitele se situează în general la valori în jurul și peste normalele lunare multianuale, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Cerna, Vedea, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Tazlău, Bârlad, bazinele inferioare ale Jiului, Oltului, Argeșului, bazinele mijlocii și inferioare ale Ialomiței și  Prutului și pe cele din Dobrogea, unde se situeaza la valori cuprinse între 30-80%.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 17.08.2022 ora 07.00 – 18.08.2022 ora 07.00

Debitele au fost în creştere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Lăpuș, Suceava, Moldova, Bistrița, Trotuș și Jijia, iar pe cursurile superioare ale Siretului, Prutului, pe cursul mijlociu al Mureșului și cursurile inferioare ale Someșului, Crasnei, Barcăului, Crișurilor și Bârladului, creșterile s-au datorat numai propagării.
Pe râurile din bazinele hidrografice Bârzava, Caraș, Nera, Cerna, Vedea, bazinul mijlociu și inferior al Oltului, debitele au fost staționare, iar pe celelalte au fost, în general, în scădere.
Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, formarea de viituri rapide cu efecte de inundaţii locale şi creşteri mai importante de niveluri şi debite cu atingerea şi depăşirea COTELOR DE ATENŢIE s-au produs pe unele râuri mici din Maramureş ca urmare a precipitaţiilor înregistrate sub formă de aversă şi cu caracter torenţial, izolat mai însemnate cantitativ.
În interval s-a situat la COTA DE ATENŢIE râul Tur la staţia hidrometrică Negreşti Oaş (170)-jud. SM.
Debitele se situează în general la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 30-80% din normalele lunare, mai mari (peste mediile multianuale lunare) pe râurile din bazinul Lăpuș, pe cursurile superioare ale râurilor Tur, Suceava, Moldova şi mai mici (sub 30% din mediile multianuale lunare) pe: Bârzava, Moravița, Nera, Cerna, Rm. Sărat și pe unii afluenți ai Bârladului, ai Oltului mijlociu și inferior și ai Argeșului superior.
A fost în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 48 din 16.08.2022 până la ora 24:00.
În interval a fost emisă o ATENȚIONARE HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate.