Caracterizarea starii raurilor în intervalul 26.11.2022 ora 07.00 – 27.11.2022 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinul Vedea, bazinele inferioare ale Argeșului și Ialomiței, afluenții Oltului inferior și pe cele din Dobrogea unde au fost staționare, cursul superior și mijlociu al Sucevei, cursul superior al Prutului și cursul mijlociu al Siretului, unde au fost în creștere datorită propagării.
Debitele se situează în general la valori în jurul și peste normalele lunare multianuale, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Cerna, Vedea, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Tazlău, Bârlad, bazinele inferioare ale Jiului, Oltului, Argeșului, bazinele mijlocii și inferioare ale Ialomiței și  Prutului și pe cele din Dobrogea, unde se situeaza la valori cuprinse între 30-80%.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 17.09.2022 ora 07.00 – 18.09.2022 ora 07.00

Debitele au fost în general în creştere ca urmare a precipitațiilor căzute în interval şi propagării, exceptând cursurile inferioare ale râurilor Tur, Lăpuș, Crasna, Barcău, Mureș (sector Arad – Nădlac) și cursul mijlociu al Someșului (sector Beclean – Ulmeni), unde au fost în scădere și râurile din bazinele hidrografice Vedea, Bârlad, cele din Dobrogea, bazinul inferior al Argeșului, cursul mijlociu și inferior al Prutului și afluenții acestuia, unde au fost relativ staționare.
Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte de inundaţii locale şi creşteri cresteri mai importante de niveluri și debite, cu atingerea și depășirea COTELOR DE ATENȚIE, s-au produs pe unele râuri din Banat și Crișana, ca urmare a precipitațiilor însemnate cantitativ căzute în interval, izolat sub formă de aversă.
Se situeză peste COTELE DE ATENȚIE râurile la stațiile hidrometrice: Valea Galbenă – Pietroasa Galbenă (125+5)-jud.BH, Crișul Pietros – Pietroasa (200+10)-jud.BH, Fântâna Galbenă – Stâna de Vale (50+4)-jud.BH, Arieș – Scărișoara (120)-jud.AB, Gladna – Firdea (110+28)-jud.TM și Sașa – Poieni (50+6)-jud.TM.
Debitele se situează în general la valori în jurul și peste normalele lunare, mai mici (cu valori sub 80% din mediile multianuale lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vedea, Ialomița, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Bârlad, Prut, cele din Dobrogea, bazinul mijlociu și inferior al Argeșului și unii afluenți ai Oltului mijlociu, cursurile inferioare ale Mureșului, Begăi, Timișului, Trotușului, Bistriței, Moldovei, Sucevei, pe cursul Siretului.
Este în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 68 din 17.09.2022.