Caracterizarea starii raurilor în intervalul 26.11.2022 ora 07.00 – 27.11.2022 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinul Vedea, bazinele inferioare ale Argeșului și Ialomiței, afluenții Oltului inferior și pe cele din Dobrogea unde au fost staționare, cursul superior și mijlociu al Sucevei, cursul superior al Prutului și cursul mijlociu al Siretului, unde au fost în creștere datorită propagării.
Debitele se situează în general la valori în jurul și peste normalele lunare multianuale, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Cerna, Vedea, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Tazlău, Bârlad, bazinele inferioare ale Jiului, Oltului, Argeșului, bazinele mijlocii și inferioare ale Ialomiței și  Prutului și pe cele din Dobrogea, unde se situeaza la valori cuprinse între 30-80%.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 18.09.2022 ora 07.00 – 19.09.2022 ora 07.00

Debitele au fost în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării pe râurile din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crișul Repede, Crișul Negru, Mureș (exceptând bazinul superior al Arieșului), Siret (exceptând Bârladul, cursurile superioare ale Moldovei, Trotușului și Rm. Sărat), bazinul superior al Oltului, iar pe cursul superior al Prutului, cursurile mijlocii și inferioare ale Crasnei, Barcăului, Crișului Alb, Begăi, Timișului, Bârzavei, Jiului și cursurile inferioare ale Cernei și Nerei, creșterile s-au datorat numai propagării.
Pe râurile din bazinele hidrografice Vedea, bazinul inferior al Argeșului și Bistriței (afluent al Siretului), Bârlad, pe afluenții Prutului și cursul mijlociu și inferior al acestuia, pe cele din Dobrogea, debitele au fost staționare, iar pe celelalte au fost în general în scădere.
Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri, cu atingerea și depășirea COTELOR DE ATENȚIE, s-au înregistrat pe unele râuri din Banat, Crișana și Maramureș, ca urmare a precipitațiilor mai însemnate cantitativ căzute în interval și propagării. 
Se situează la COTA DE ATENȚIE râul Iad la stația hidrmetrică Leșu amonte (100) – jud. BH.
În interval s-au situat peste COTELE DE ATENȚIE râurile la stațiile hidrometrice: Valea Galbenă – Pietroasa Galbenă (125+20)-jud.BH, Crișul Pietros – Pietroasa (200+30)-jud.BH, Fântâna Galbenă – Stâna de Vale (50+20)-jud.BH și Arieș – Scărișoara (120+14)-jud.AB.
Debitele se situează în general la valori în jurul și peste normalele lunare, mai mici (cu valori sub 80% din mediile multianuale lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vedea, Ialomița, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Bârlad, Prut, cele din Dobrogea, bazinul mijlociu și inferior al Argeșului și unii afluenți ai Oltului mijlociu, cursurile inferioare ale Mureșului, Begăi, Timișului, Trotușului, Bistriței, Moldovei, Sucevei şi pe cursul Siretului.
Este în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 69 din 18.09.2022.