Caracterizarea starii raurilor în intervalul 26.11.2022 ora 07.00 – 27.11.2022 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinul Vedea, bazinele inferioare ale Argeșului și Ialomiței, afluenții Oltului inferior și pe cele din Dobrogea unde au fost staționare, cursul superior și mijlociu al Sucevei, cursul superior al Prutului și cursul mijlociu al Siretului, unde au fost în creștere datorită propagării.
Debitele se situează în general la valori în jurul și peste normalele lunare multianuale, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Cerna, Vedea, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Tazlău, Bârlad, bazinele inferioare ale Jiului, Oltului, Argeșului, bazinele mijlocii și inferioare ale Ialomiței și  Prutului și pe cele din Dobrogea, unde se situeaza la valori cuprinse între 30-80%.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 20.08.2022 ora 07.00 – 21.08.2022 ora 07.00

Debitele au fost în creştere ca urmare a precipitațiilor, cu caracter torenţial şi însemnate cantitativ, căzute în interval pe râurile din bazinele hidrografice: Crişul Repede, Arieş, Bârzava, Moravița, Caraş, Nera, Cerna, Desnățui, bazinele superioare ale Izei, Crişului Negru, Crişului Alb, Begăi, Timişului, Argeşului, bazinul superior şi mijlociu al Jiului, pe cursul inferior al Vişeului şi pe afluenții din bazinul mijlociu şi inferior al Oltului.
Pe celelalte râuri, debitele au fost în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Barcău, Târnave, Bega Veche, Olt (exceptând afluenții din bazinul mijlociu şi inferior), Vedea, Ialomița, Siret (exceptând Bârladul), Prut şi cursul inferior al Jiului, unde au fost relativ staționare.
Debitele se situează în general la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 30-80% din normalele lunare, mai mici (sub 30% din mediile multianuale lunare) pe: Bârzava, Moravița, Nera, Cerna, Rm. Sărat și Bârlad, pe unii afluenți ai Oltului mijlociu și inferior și ai Argeșului superior.
În interval au fost emise trei AVERTIZĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate și o ATENȚIONARE HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate.
Este în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 51 din 20.08.2022.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.