Caracterizarea starii raurilor în intervalul 26.11.2022 ora 07.00 – 27.11.2022 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinul Vedea, bazinele inferioare ale Argeșului și Ialomiței, afluenții Oltului inferior și pe cele din Dobrogea unde au fost staționare, cursul superior și mijlociu al Sucevei, cursul superior al Prutului și cursul mijlociu al Siretului, unde au fost în creștere datorită propagării.
Debitele se situează în general la valori în jurul și peste normalele lunare multianuale, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Cerna, Vedea, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Tazlău, Bârlad, bazinele inferioare ale Jiului, Oltului, Argeșului, bazinele mijlocii și inferioare ale Ialomiței și  Prutului și pe cele din Dobrogea, unde se situeaza la valori cuprinse între 30-80%.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 20.09.2022 ora 07.00 – 21.09.2022 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Târnave, Olt și cursurile inferioare ale Someșului, Mureșului, unde au fost în creștere ca urmare a precipitațiilor căzute în interval și propagării.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Vedea, Argeș, Ialomița, Tazlău, Bârlad, bazinele mijlocii și inferioare ale Jiului, Prutului și cele din Dobrogea, debitele au fost relativ staționare.
Debitele se situează în general la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienți moduli cuprinși între 30-80% din normalele lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișuri, Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Nera, Jiu, Olt, bazinele superioare ale Argeșului, Moldovei, Bistriței, Trotușului, cursul Sucevei, cursul superior al Prutului și mai mici (sub 30% din mediile multianuale lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Bârladului și Jijiei.
Este în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 71 din 20.09.2022.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.