Caracterizarea starii raurilor în intervalul 26.11.2022 ora 07.00 – 27.11.2022 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinul Vedea, bazinele inferioare ale Argeșului și Ialomiței, afluenții Oltului inferior și pe cele din Dobrogea unde au fost staționare, cursul superior și mijlociu al Sucevei, cursul superior al Prutului și cursul mijlociu al Siretului, unde au fost în creștere datorită propagării.
Debitele se situează în general la valori în jurul și peste normalele lunare multianuale, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Cerna, Vedea, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Tazlău, Bârlad, bazinele inferioare ale Jiului, Oltului, Argeșului, bazinele mijlocii și inferioare ale Ialomiței și  Prutului și pe cele din Dobrogea, unde se situeaza la valori cuprinse între 30-80%.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 23.08.2022 ora 07.00 – 24.08.2022 ora 07.00

Debitele au fost în general în creştere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vedea, Prut, bazinele inferioare ale Argeşului şi Ialomiței și râurile din Dobrogea, unde au fost în general, staționare.
S-au produs creșteri izolate pe unele râuri din Dobrogea datorită precipitațiilor căzute în interval.
Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, formarea de viituri rapide cu efecte de inundaţii locale şi creşteri mai importante de niveluri şi debite cu atingerea şi depăşirea COTELOR DE ATENȚIE s-au produs pe unele râuri mici din Banat, nordul Olteniei şi nordul-vestul Munteniei, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, sub formă de aversă şi cu caracter torenţial, mai însemnate cantitativ, căzute în interval.  
În interval s-au situat peste COTELE DE ATENȚIE râurile la stațiile hidrometrice: Bega – Luncani (-60+10)-jud.TM, Casimcea - Cheia (150+35) – jud.CT, Bughea - Bughea de Jos (150+4)-jud.AG.
Debitele se situează în general la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 30-80% din normalele lunare, mai mari, în jurul și peste normalele lunare pe râurile din bazinele: Bega, Caraș, Nera, Jiu, Ialomița, Bistrița, Trotuș, bazinele superioare ale Crișului Alb, Barcăului, Argeșului, Sucevei, Moldovei, Putnei, Buzăului, bazinul inferior al Oltului și pe unii afluenți ai Mureșului, Buzăului și Moldovei şi mai mici (sub 30% din mediile multianuale lunare) pe Rm. Sărat, pe cursul superior al Siretului și pe unii afluenți ai Bârladului.
În interval au fost emise cinci AVERTIZĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate, respectiv opt ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
Este în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 54 din 23.08.2022.