Caracterizarea starii raurilor în intervalul 26.11.2022 ora 07.00 – 27.11.2022 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinul Vedea, bazinele inferioare ale Argeșului și Ialomiței, afluenții Oltului inferior și pe cele din Dobrogea unde au fost staționare, cursul superior și mijlociu al Sucevei, cursul superior al Prutului și cursul mijlociu al Siretului, unde au fost în creștere datorită propagării.
Debitele se situează în general la valori în jurul și peste normalele lunare multianuale, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Cerna, Vedea, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Tazlău, Bârlad, bazinele inferioare ale Jiului, Oltului, Argeșului, bazinele mijlocii și inferioare ale Ialomiței și  Prutului și pe cele din Dobrogea, unde se situeaza la valori cuprinse între 30-80%.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 26.09.2022 ora 07.00 – 27.09.2022 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișuri, Arieș, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna, bazinele superioare ale Mureșului, Jiului, cursurile superioare ale Sucevei, Moldovei, Bistriței și Prutului, unde au fost în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării.
Pe cursurile inferioare ale Someșului, Crișului Negru, Crișului Alb și Mureșului, debitele au fost în scădere. 
Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte de inundaţii locale şi creşteri mai importante de debite şi niveluri, cu situarea nivelurilor în jurul COTELOR DE ATENȚIE, s-au produs pe unele râuri mici din bazinele superioare ale Crișului Alb, Crișului Negru, Arieșului și pe unii afluenți ai Mureșului aferenți sectorului aval s.h. Brănișca, ca urmare a precipitațiilor mai însemnate cantitativ căzute în interval sub formă de aversă.
Debitele se situează în general la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienți moduli cuprinși între 30-80% din normalele lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișuri, Mureș, Bega, Timiș, Moravița, Bârzava, bazinele superioare ale Jiului, Oltului, Argeșului, precum și pe cursul superior și mijlociu al Bistriței, cursurile superioare ale Sucevei, Moldovei, Trotușului, Prutului și mai mici (sub 30% din mediile multianuale lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Tazlău, Rm. Sărat, Bârlad și Jijia.
În interval au fost emise două AVERTIZĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate și o ATENȚIONARE HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate.
A fost în vigoare  ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 72 din 26.09.2022.