Caracterizarea starii raurilor în intervalul 02.10.2022 ora 07.00 – 03.10.2022 ora 07.00

Debitele au fost în creștere, ca urmare a precipitațiilor căzute în interval și propagării pe râurile din bazinul hidrografic al Mureșului, cursurile inferioare ale Izei, Turului, Crișului Alb, cursul mijlociu al Someșului și cursurile mijlocii și inferioare ale Crișului Negru, Begăi, Timișului.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Crasna, Barcău, Crișul Repede, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, bazinele superioare și mijlocii ale Izei, Turului, Crișului Alb, bazinul superior și inferior al Someșului, bazinele superioare ale Crișului Negru, Begăi, Timișului, Prutului, debitele au fost în scădere, iar pe celelalte au fost relativ staționare.
Creșteri ușoare de niveluri și debite s-au înregistrat pe unele râuri mici din Maramureș, ca urmare a precipitațiilor, izolat, căzute în interval.
Debitele se situează în general la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienți moduli cuprinși între 30-90% din normalele lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișuri, Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraş, Nera, bazinul superior și mijlociu al Jiului, cursurile superioare ale Sucevei, Moldovei şi Trotuşului, cursul superior şi mijlociu al Bistriţei și unii afluenți din bazinele superioare ale Argeșului, Ialomiței și mai mici (sub 30% din mediile multianuale lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Tazlău, Rm. Sărat, Bârlad şi Jijia.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.

Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 28.07.2022 ora 07.00 – 29.07.2022 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice Arieș, Nera, Buzău, Putna, Trotuș, bazinele superioare ale Mureșului, Oltului, Jiului, cursurile superioare ale Cernei și Ialomiței, unde au fost în ușoară creștere datorită precipitațiilor sub formă de aversă, căzute în interval și propagării.
Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri s-au mai înregistrat și pe unele râuri din zonele de deal  și munte din sud – vestul, centrul și estul țării datorită precipitațiilor torențiale, sub formă de aversă, izolat, mai însemnate cantitativ, căzute în interval. 
Debitele medii zilnice se situează în general la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli mai mici de 30%, mai mari (între 30-50%) pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Someşul Mic, Jiu (exceptând Amaradia), Ialomița, bazinele superioare ale Mureșului și Arieșului, bazinul mijlociu și inferior al Vedei, bazinul inferior al Argeșului, cursul superior și mijlociu al Bistriței și cursurile superioare ale Trotușului și Buzăului.
În interval au fost emise șase ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
A fost în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 40 din 27.07.2022 până la ora 24:00.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.