Caracterizarea starii raurilor în intervalul 26.11.2022 ora 07.00 – 27.11.2022 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinul Vedea, bazinele inferioare ale Argeșului și Ialomiței, afluenții Oltului inferior și pe cele din Dobrogea unde au fost staționare, cursul superior și mijlociu al Sucevei, cursul superior al Prutului și cursul mijlociu al Siretului, unde au fost în creștere datorită propagării.
Debitele se situează în general la valori în jurul și peste normalele lunare multianuale, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Cerna, Vedea, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Tazlău, Bârlad, bazinele inferioare ale Jiului, Oltului, Argeșului, bazinele mijlocii și inferioare ale Ialomiței și  Prutului și pe cele din Dobrogea, unde se situeaza la valori cuprinse între 30-80%.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Caracterizarea starii raurilor în intervalul 31.08.2022 ora 07.00 – 01.09.2022 ora 07.00

Debitele au fost în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Mureş, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Buzău, Putna, bazinele superioare ale Crișului Alb, Oltului, Argeșului și Ialomiței și pe unele râuri din Dobrogea și doar prin propagare pe cursurile inferioare ale Crasnei, Barcăului, Crișului Repede, Crișului Negru, Trotușului, Bistriței, Moldovei și Sucevei.
Pe râurile din bazinele: Vişeu, Iza, Tur, Someș, bazinele superioare și mijlocii ale Crasnei, Barcăului, Crișului Repede, Crișului Negru, Trotușului, Bistriței, Moldovei și Sucevei și în bazinul mijlociu și inferior al Crișului Alb, debitele au fost în scădere, iar pe celelalte râuri, au fost relativ staționare. 
S-au produs scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, cu formarea de viituri rapide și efecte izolate de inundaţii locale pe unele râuri din sud-vestul, centrul și estul țării, cu creşteri mai importante de niveluri şi debite cu atingerea și depășirea COTELOR DE ATENȚIE pe unele râuri mici din sud-estul țării, datorită precipitaţiilor sub formă de aversă, cu caracter torenţial, însemnate cantitativ, căzute în interval. 
Debitele se situează în general la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 30-80% din normalele lunare, mai mari (in jurul şi peste normalele lunare) pe cursurile superioare ale: Crișului Alb, Bârzavei, Bistriţei, bazinele superioare ale Târnavelor, Argeșului, Ialomiței, Buzăului și pe unii afluenți ai Mureșului (Geoagiu, Feernic, Ampoi, Cerna) și mai mici (sub 30% din mediile multianuale lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Tur, Tazlău, Bârlad, Jijia, pe cursul superior al Siretului și pe unii afluenți ai Oltului superior și mijlociu și Argeșului superior.
Se situează peste COTA DE ATENȚIE râul Topolog la stația hidrometrică Saraiu (300+93) – jud. CT.
În interval au fost emise două AVERTIZĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate și o ATENȚIONARE HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate.
Este în vigoare Atenționarea Hidrologică Nr. 58 din 31.08.2022.