Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 22.01.2020 ora 07.00 – 23.01.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în general staţionare, exceptând cursul superior al Prutului, unde vor fi în scădere ușoară.
Sunt posibile creşteri de niveluri şi debite ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă și evoluţiei formaţiunilor de gheaţă pe unele râuri mici din zonele de deal și munte, mai ales din jumătatea de sud a țării.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi, pod de gheață) existente în majoritatea bazinelor hidrografice se vor menține fără modificări importante, exceptând pe cele din zonele de deal și munte din jumătatea de sud a ţării, unde vor fi în ușoară diminuare.     
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 04.10.2019 ora 07.00 – 05.10.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creştere ca urmare a  precipitaţiilor prognozate şi propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Bega, Timiș, Moravița, Caraș, Nera, bazinul superior al Bârzavei și cursul Prutului, unde vor fi relativ staţionare și râurile din bazinele superioare  ale Turului, Lăpușului, Crasnei, Barcăului, Someșului Mic, Crișurilor, unde vor fi în scădere ușoară.
Sunt posibile creşteri însemnate de niveluri şi debite pe râurile mici din Dobrogea și sudul și sud-estul Munteniei, ca urmare a precipitaţiilor mai importante cantitativ prevăzute.


Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi