Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 28.07.2021 ora 07.00 – 29.07.2021 ora 07.00

Debitele vor fi, în general, relativ staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Mureș, Siret (exceptând râurile din bazinul hidrografic Bârlad unde vor fi relativ staționare), cursul superior al Prutului, unde vor fi în scădere și cursul mijlociu și inferior al Prutului, unde vor fi în creștere prin propagare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu efect de inundaţii locale şi creşteri mai însemnate de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zona de deal și de munte, mai ales din nordul și nord-vestul țării, ca urmare a precipitațiilor prognozate, sub formă de aversă, cu caracter torențial și mai însemnate cantitativ.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 26.09.2019 ora 07.00 – 27.09.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere datorită precipitațiilor prognozate și propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vedea, Argeș, Ialomița, bazinul mijlociu și inferior al Jiului, bazinul inferior al Oltului și cursurile mijlocii și inferioare ale Siretului și Prutului unde vor fi, relativ, staționare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide și creșteri însemnate de niveluri și debite pe unele râuri mici din zonele de deal și munte cu posibile efecte de inundații locale, ca urmare a precipitațiilor, sub formă de averse, temporar accentuate, cu caracter torențial  prognozate.
Creșteri mai importante de debite și niveluri cu situarea acestora în jurul COTELOR DE ATENȚIE se vor produce pe unele râuri mici din estu şi sud-estul țării, datorită precipitațiilor prognozate și propagării.