Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 13.08.2020 ora 07.00 – 14.08.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în general staţionare, exceptând Someşul, cursurile mijlocii şi inferioare ale Crişurilor şi cursul Prutului pe sectorul Ungheni-Drânceni unde vor fi în ușoară scădere.
Sunt posibile scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele de deal și munte datorită precipitațiilor sub formă de aversă şi cu caracter torenţial, prognozate.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 26.09.2019 ora 07.00 – 27.09.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere datorită precipitațiilor prognozate și propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vedea, Argeș, Ialomița, bazinul mijlociu și inferior al Jiului, bazinul inferior al Oltului și cursurile mijlocii și inferioare ale Siretului și Prutului unde vor fi, relativ, staționare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide și creșteri însemnate de niveluri și debite pe unele râuri mici din zonele de deal și munte cu posibile efecte de inundații locale, ca urmare a precipitațiilor, sub formă de averse, temporar accentuate, cu caracter torențial  prognozate.
Creșteri mai importante de debite și niveluri cu situarea acestora în jurul COTELOR DE ATENȚIE se vor produce pe unele râuri mici din estu şi sud-estul țării, datorită precipitațiilor prognozate și propagării.

Noutăți Noutăți