Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 08.08.2020 ora 07.00 – 09.08.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în general staţionare, exeptând râurile din bazinele hidrografice, Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crișuri, Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, bazinul superior și mijlociu al Jiului și cursul superior al Prutului unde vor fi în scădere.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele de deal și munte, cu precădere pe râurile din sud – vestul țării,  datorită precipitațiilor sub formă de aversă şi cu caracter torenţial, însemnate cantitativ, prognozate.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 27.09.2019 ora 07.00 – 28.09.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în creştere datorită precipitațiilor prognozate și propagării pe râurile din bazinele Trotuş, Putna, Rm. Sărat, Buzău, Bârlad şi doar prin propagare pe cursurile mijlocii şi inferioare ale Someşului, Crişurilor, Mureşului, Siretului, pe cursurile inferioare ale Vişeului, Izei, Crasnei, Arieşului, Târnavelor, Begăi, Timişului, Sucevei şi Moldovei.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Olt, Vedea, pe cursul Prutului, pe cursul superior al Siretului, pe cursurile mijlocii şi inferioare ale Jiului, Argeşului şi Ialomiţei, debitele vor fi relativ staţionare şi în scădere pe celelalte râuri.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide și creșteri însemnate de niveluri și debite pe unele râuri mici din zonele de deal și de munte din estul ţării, cu posibile efecte de inundații locale, ca urmare a precipitațiilor  prognozate şi propagării.
Creșteri mai importante de niveluri şi debite, cu posibile atingeri ale COTELOR DE APĂRARE se pot produce pe unele râuri mici din bazinul Siretului, datorită precipitațiilor prognozate și propagării.

Noutăți Noutăți