Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 17.01.2020 ora 07.00 – 18.01.2020 ora 07.00

Debitele vor fi relativ staţionare.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi, pod de gheață) existente în majoritatea bazinelor hidrografice se vor menţine fără modificări importante, exceptând unele râuri din vestul și sudul țării, unde vor fi în ușoară diminuare și restrângere.     
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 27.09.2019 ora 07.00 – 28.09.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în creştere datorită precipitațiilor prognozate și propagării pe râurile din bazinele Trotuş, Putna, Rm. Sărat, Buzău, Bârlad şi doar prin propagare pe cursurile mijlocii şi inferioare ale Someşului, Crişurilor, Mureşului, Siretului, pe cursurile inferioare ale Vişeului, Izei, Crasnei, Arieşului, Târnavelor, Begăi, Timişului, Sucevei şi Moldovei.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Olt, Vedea, pe cursul Prutului, pe cursul superior al Siretului, pe cursurile mijlocii şi inferioare ale Jiului, Argeşului şi Ialomiţei, debitele vor fi relativ staţionare şi în scădere pe celelalte râuri.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide și creșteri însemnate de niveluri și debite pe unele râuri mici din zonele de deal și de munte din estul ţării, cu posibile efecte de inundații locale, ca urmare a precipitațiilor  prognozate şi propagării.
Creșteri mai importante de niveluri şi debite, cu posibile atingeri ale COTELOR DE APĂRARE se pot produce pe unele râuri mici din bazinul Siretului, datorită precipitațiilor prognozate și propagării.

Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi