Înapoi

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 12.08.2019 ora 07.00

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 11.08.2019 ora 07.00 – 12.08.2019 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Jiu, Vedea, Argeș, Bârlad, bazinul mijlociu și inferior al Oltului, afluenții Prutului și cele din Dobrogea unde au fost staționare.
Scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și creşteri de niveluri şi debite s-au înregistrat pe unele râuri mici din bazinul Moldovei. 
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Bega, Pogăniș,  Motru, bazinul superior al Ialomiței, bazinul inferior al Argeșului, pe cursul superior al Oltului,  cursurile inferioare ale Jiului, Vedei şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe unii afluenți ai Someșului Mic ( Lonea, Fizeș), Crișului Negru (Holod, Teuz), Mureșului (Comlod, Feernic, Domald, Secaș, Râul Mare), Bârladului (Pereschiv, Vaslueț, Berheci, Zeletin), pe Jijia, Miletin şi pe cursul superior al Siretului.
În interval a fost emisă o ATENȚIONARE HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.
 
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 11.08 – 12.08.2019 a fost în scădere, având   valoarea  de  3300  m3/s,  sub  media   multianuală   a   lunii   august  (4300 m3/s).   
În aval de Porţile de Fier debitele au fost în scădere la Gruia și pe sectorul Bechet – Călărași și în creștere la Calafat și pe sectorul Cernavodă – Tulcea.
 
 
Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 12.08.2019 ora 07.00 – 13.08.2019 ora 07.00
 
a) RÂURI
Debitele vor fi în general staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Crișuri, Mureș, Buzău, Trotuș, Bistrița, Moldova, Suceava și bazinul superior și mijlociu al Oltului unde vor fi în ușoară scădere.
Creșteri izolate de niveluri și debite, ca urmare a precipitațiilor căzute în interval sub formă de aversă, se pot înregistra pe unele râuri mici din zonele de munte.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.
 
b) DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere (3200 m3/s).
În aval de Porţile de Fier, debitele vor fi în scădere pe sectorul Gruia – Vadu Oii şi relativ staționare pe sectorul Brăila – Tulcea. 

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri