Home
Clienti
Legaturi utile
Publicatii
Forum
Harta site
Cauta 

· Online: 8 vizitator(i)
· Total: 1094310 vizitatori


 
Prognoze si avertizari> Buletin informativ>

Informare hidrologica

Situatia hidrologica pe râuri si Dunare în data de 11.07.2014 ora 07.00


a) RÂURI
Debitele au fost în crestere datorita efectului combinat al  precipitatiilor cazute în interval si propagarii, exceptând râurile din Dobrogea unde au fost stationare.
Cresteri mai importante de niveluri si debite s-au înregistrat pe unele râuri din bazinele hidrografice: Jiu, Olt, Arges superior si afluentii sai, pe Ialomita si afluentii sai (Prahova, Teleajen) si  Buzau si afluentii sai.
Se situeaza peste COTA DE ATENTIE râul Dâmbovnic la s.h.Slobozia (80+10)-jud.AG, iar în interval s-au situat peste aceasta cota râul Dâmbu la s.h. Corlatesti (190+30)-jud.PH.
Debitele se situeaza la valori cuprinse între 40-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul si peste mediile multianuale lunare) pe: Viseu, Iza, Somesul Mare, Crisul Alb, Muresul superior si mijlociu, Aries, Bega, Timis, Caras, Nera, Jiu, Vedea,  pe cursurile superioare ale Crisului Negru, Jiului si Ialomitei si  mai mici (sub 40% din normalele lunare) pe râurile:  Crasna, Barcau, Bârlad si Jijia.
 

 b)  DUNARE
Debitul la intrarea în tara (sectiunea Bazias) în intervalul 10.07 – 11.07.2014 a fost în scadere, având valoarea de 4200 m3/s, sub media multianuala a lunii iulie (5350 m3/s).
 Aval Portile de Fier, debitele au fost în scadere pe sectorul Gruia – Oltenita, în crestere pe sectorul Calarasi – Vadu Oii si relativ stationare pe sectorul Braila – Tulcea.


Prognoza hidrologica pe râuri si Dunare în intervalul 11.07. 2014 – 12.07.2014 ora 07.00


a) RÂURI 
Debitele vor fi în crestere datorita efectului combinat al precipitatiilor prognozate si propagarii, exceptând râurile din Dobrogea unde vor fi stationare.
Sunt posibile cresteri mai însemnate de niveluri si debite, cu atingerea sau depasirea COTELOR DE ATENTIE pe unele râuri din jumatatea de nord a tarii si zona de munte. De asemenea, sunt posibile scurgeri importante pe versanti, torenti, pâraie si viituri rapide, cu efect de inundatii locale, pe unele râuri mici, mai ales  din zonele de deal si munte din vestul, nordul si estul tarii, ca urmare  a precipitatiilor  sub forma de aversa si cu caracter torential prognozate.
Este în vigoare ATENTIONAREA HIDROLOGICA nr.50 din 10.07.2014, ora 13:00. 
 b)  DUNARE
Debitul la intrarea în tara (sectiunea Bazias) va fi în scadere  (4000 m3/s).
Aval  Portile de Fier, debitele vor fi în scadere pe sectorul Gruia – Cernavoda si  relativ  stationare pe sectorul Hârsova – Tulcea.

Data adaugarii 2014-07-11
Arhiva