Home
Clienti
Legaturi utile
Publicatii
Forum
Harta site
Cauta 

· Online: 4 vizitator(i)
· Total: 1028341 vizitatori


 


MESAJ PRIVIND FENOMENE HIDROLOGICE PERICULOASE
Tipul Mesajului**: ATENTIONARE HIDROLOGICA

Sursa:    INSTITUTUL NATIONAL DE HIDROLOGIE SI GOSPODARIRE A APELOR
Ziua/luna/anul:: 18-04-2014 Ora: 12:30 Numarul mesajului: 12
CATRE: Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Administratia Nationala Apele Române, Ministerul Administratiei si Internelor, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administratiile Bazinale de Apa:  Banat, Jiu, Olt, Arges-Vedea, Buzau-Ialomita, Siret, Prut-Bârlad.
FENOMENELE VIZATE: Cresteri de debite si niveluri pe unele râuri  din bazinele hidrografice mentionate, cu depasiri ale COTELOR DE ATENTIE
BAZINE HIDROGRAFICE AFECTATE: Caras, Nera, Cerna, Drincea, Desnatui, Jiu mijlociu si inferior, afluenti Olt inferior, Calmatui, Vedea, Arges, Prahova si Buzau
MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE: 18.04.2014 ora 14:00 – 20.04.2014 ora 18:00
TEXTUL MESAJULUI:

 Având în vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 48 de ore, se actualizeaza Atentionarea hidrologica nr.11 din 17.04.2014 ora 12:00, dupa cum urmeaza:

COD GALBEN
 Pe râurile din bazinele hidrografice: Caras, Nera, Cerna (judetul Caras-Severin), Drincea (judetul Mehedinti), Desnatui (judetul Dolj), Jiu - sector aval Sadu (judetele Gorj si  Dolj) si pe unii afluenti din bazinul mijlociu si inferior (judetele Gorj, Dolj si Mehedinti), Lotru, Oltet si pe unii afluenti ai Oltului inferior din judetele Gorj, Olt, Vâlcea si Dolj, pe râurile din bazinul Vedea si pe Calmatui (judetele Olt si Teleorman), pe râurile din bazinele superioare ale Argesului si Dâmbovitei (judetele Arges si Dâmbovita), Neajlov si Sabar (judetele Teleorman, Dâmbovita, Giurgiu si Ilfov), pe Prahova si unii afluenti (judetul Prahova) si pe afluentii Buzaului mijlociu si inferior din judetul Buzau.
 
 Se mentioneaza ca aceste fenomene se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai acestor râuri si pe cursurile de apa necadastrate.
 
 Nota: Izolat, în intervalul 18.04.2014 ora 16:00 – 19.04.2013 ora 20:00 se pot produce cresteri importante de debite cu situarea nivelurilor în jurul COTELOR DE ATENTIE si pe alte râuri mici din bazinul hidrografic Siret, ca efect cumulat al precipitatiilor prognozate si cedarii de apa din stratul de zapada.

 Harta cu codurile si semnificatia acestora se anexeaza.
 In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmarirea  evolutiei situatiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice, poluari accidentale pe cursurile de apa si poluari marine în zona costiera”.

Centrul National de Prognoze Hidrologice.
Tel: (021)3179994;
Fax: (021)3179995
Aprobat,
Director CNPH,
Dr. Ing. Marius Matreata
Intocmit,
Elena Anghel

*) COD GALBEN: Risc de viituri sau cresteri rapide ale nivelului apei neconducand la pagube semnificative, dar necesita o vigilenta sporita in cazurile de activitati sezoniere si/sau expuse la inundatii. Depasire COTE DE ATENTIE;
COD PORTOCALIU: Risc de viituri generatoare de revarsari importante susceptibile de a avea impact semnificativ asupra vietii colectivitatilor si sigurantei bunurilor si persoanelor. Depasire COTE DE INUNDATIE;
COD ROSU: Risc de viituri majore. Amenintare directa si generalizata asupra sigurantei persoanelor si bunurilor. Depasire COTE DE PERICOL.

Arhiva