Home
Clienti
Legaturi utile
Publicatii
Forum
Harta site
Cauta 

· Online: 13 vizitator(i)
· Total: 1033043 vizitatori


 


MESAJ PRIVIND FENOMENE HIDROLOGICE PERICULOASE
Tipul Mesajului**: AVERTIZARE HIDROLOGICA

Sursa:    INSTITUTUL NATIONAL DE HIDROLOGIE SI GOSPODARIRE A APELOR
Ziua/luna/anul:: 23-04-2014 Ora: 13:30 Numarul mesajului: 18
CATRE: Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Administratia Nationala Apele Române, Ministerul Administratiei si Internelor, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administratiile Bazinale de Apa: Banat, Jiu, Olt, Arges-Vedea, Buzau-Ialomita.
FENOMENELE VIZATE: Cresteri de debite si niveluri pe unele râuri  din bazinele hidrografice mentionate, cu depasiri ale COTELOR DE ATENTIE si de INUNDATIE
BAZINE HIDROGRAFICE AFECTATE: Caras, Nera, Cerna, Drincea, Desnatui, Jiu, afluenti Olt inferior, Calmatui, Vedea, Arges, Ialomita
MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE: 23.04.2014 ora 16:00 – 25.04.2014 ora 18:00
TEXTUL MESAJULUI:

 Având în vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 48 de ore, se actualizeaza Avertizarea hidrologica nr.17 din 22.04.2014 ora 16:00, dupa cum urmeaza:

COD GALBEN
 COD GALBEN în intervalul  23.04.2014 ora 16:00 – 24.04.2014 ora 02:00
pe râul Neajlov sector aval S.H. Vadu Lat (judetul Giurgiu), pe râul Calmatui (judetul Teleorman), Pârâul Câinelui sectorul  S.H. Vârtoapele – confluenta cu râul Vedea (judetul Teleorman), Sabar aval Poenari (judet Giurgiu) si pe râul Ialomita sector aval S.H. Cosereni (judetul Ialomita).
 COD GALBEN începând cu data de 24.04.2014 ora 02:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Caras, Nera, Cerna (judetul Caras-Severin), Drincea (judetul Mehedinti), Desnatui (judetul Dolj), pe Jiu si pe afluentii sai (judetele Hunedoara, Mehedinti, Gorj si Dolj), Oltet si pe unii afluenti ai Oltului inferior din judetele Gorj, Olt, Vâlcea si Dolj, pe Calmatui (judetul Teleorman), pe Vedea si pe afluentii sai din judetele Olt, Teleorman si Arges, pe râurile din bazinele superioare ale Argesului si Dâmbovitei (judetele Arges si Dâmbovita), pe Neajlov, Sabar  (judetele Arges, Dâmbovita si Giurgiu), pe Ialomita, Prahova si unii afluenti (judetele Dâmbovita, Prahova si Ialomita).

COD PORTOCALIU
 COD PORTOCALIU începând cu data de 24.04.2014 ora 09:00
pe râurile din bazinele hidrografice: Motru superior si afluentul sau Cosustea (judetele Mehedinti si Gorj), pe Jiu la Racari – sector îndiguit (judetul Dolj), Vedea amonte S.H. Valeni, Teleorman amonte de S.H. Tatarastii de Sus, Pârâul Câinelui si alti afluenti mici ai râului Vedea (judetele Olt, Arges si Teleorman) si Neajlov amonte Vadu Lat (judetele Dâmbovita si Giurgiu).

 Se mentioneaza ca aceste fenomene se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai acestor râuri si pe cursurile de apa necadastrate.

 Harta cu codurile si semnificatia acestora se anexeaza.
 In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmarirea  evolutiei situatiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice, poluari accidentale pe cursurile de apa si poluari marine în zona costiera”.

Centrul National de Prognoze Hidrologice.
Tel: (021)3179994;
Fax: (021)3179995
Aprobat,
Director CNPH,
Dr. Ing. Marius Matreata
Intocmit,
Adrian Apostol

*) COD GALBEN: Risc de viituri sau cresteri rapide ale nivelului apei neconducand la pagube semnificative, dar necesita o vigilenta sporita in cazurile de activitati sezoniere si/sau expuse la inundatii. Depasire COTE DE ATENTIE;
COD PORTOCALIU: Risc de viituri generatoare de revarsari importante susceptibile de a avea impact semnificativ asupra vietii colectivitatilor si sigurantei bunurilor si persoanelor. Depasire COTE DE INUNDATIE;
COD ROSU: Risc de viituri majore. Amenintare directa si generalizata asupra sigurantei persoanelor si bunurilor. Depasire COTE DE PERICOL.

Arhiva